Miksi nyt on hyvä hetki panostaa varaosaportaaliin

img

Jaa tämä artikkeli

Haluaisitko nähdä miltä portaali näyttää teidän tuotteillanne?

Kustannukset nousevat, epävarmuus jatkuu markkinoilla ja asiakkaiden odotukset palvelun laadusta kasvavat. Nämä signaalit ovat perinteisesti suosineet palveluliiketoimintaan panostamista, koska investoinnit ovat kallistuneet mutta palvelut on silti turvattava.

Lisäksi digitalisaatio tuo oman mausteensa soppaan, yhä useammat asiakkaat odottavat myös digitaalisia palvelukanavia.

Koska päädyit lukemaan tätä, emme varmaan ole hirveän väärässä, jos väitämme että huoltohenkilöstönne päivä pyörii tyypillisesti varaosien, hintojen ja dokumentaation ympärillä. Ilman varaosaportaalia kaikki tapahtuu manuaalisesti ja tiedot ovat hyvin hajanaisesti eri Excel ja PDF-dokumenteissa. Työkalut ovat sinänsä toimiva tapa pitää tiedot ajantasaisena itselle mutta muutoksien päivittäminen asiakkaiden ja kollegoiden suuntaan on haastavaa, sillä dokumenteista on olemassa useita versioita ja varmaa tietoa siitä onko kyseinen dokumentti viimeisin versio on hankala löytää. Nimenomaisesti näiden jatkuvien muutosten takia tässä odottavassa markkinatilanteessa kannattaa panostaa digitaalisten työkalujen, kuten varaosaportaalin kehittämiseen. Tämä auttaa tehostamaan muutostenhallinta prosessia ja vähentää turhaa vanhentuneiden tietojen aiheuttamaa liiketoiminnallista riskiä.

Perinteisessä mallissa asiakkaat ovat vastaanottavat varaosakatalogit ja huolto-ohjeet, usein jopa paperisina, eikä näihin ole tehokasta toimittaa päivityksiä, vaikka niitä tulisikin. Tiedon toimittaminen uusista tai korvaavista varaosista, hintojen päivittäminen ja lisädokumenttien toimittaminen asiakkaille on kallista ja hidasta. Tuotekohtaiset katalogit eivät auta asiakkaita varmistumaan osien soveltuvuudesta ja lisäävät kiusausta ostaa osat muualta kuin alkuperäiseltä laitetoimittajalta.

Varaosaportaalin hyödyt:

  • Reaaliaikainen päivitys. Kun uusi osa lisätään katalogiin tai hintaa muutetaan on se kaikkien asiakkaiden nähtävissä välittömästi. Ajantasainen ja oikea informaatio auttaa kasvattamaan varaosamyyntiä.
  • Tarkkuus ja luotettavuus. Kun asiakas voi tarkistaa katalogista oikeat osat juuri omaan laitekantaansa vähentää tämä väärien toimitusten riskiä ja nopeuttaa tilausten käsittelyä. Portaali vähentää virheellisistä toimituksista aiheutuvia rahti- ja käsittelykuluja.
  • Nopeus. Huoltoteknikot ja myyntitiimi pystyy nopeasti poimimaan oikeat osat ja löytämään tarvitsemansa tiedot ja dokumentit, mikä tekee asiakkaiden palvelemisesta entistä sujuvampaa. Niin Asiakaskokemus, kuin työntekijöiden tuottavuus ja viihtyminen paranevat.

Varaosaportaali on luonnollinen ensi askel palveluliiketoiminnan digitalisaatiossa ja elinkaaripalveluiden kehittämisessä

©2022 Service Rata Oy

www.servicerata.com

Puh: +358 29 170 5502