img

Miksi nyt on hyvä hetki panostaa varaosaportaaliin

Kustannukset nousevat, epävarmuus jatkuu markkinoilla ja asiakkaiden odotukset palvelun laadusta kasvavat. Nämä signaalit ovat perinteisesti suosineet palveluliiketoimintaan panostamista, koska investoinnit ovat kallistuneet mutta palvelut on silti turvattava.

img

14/09/2023

Miksi nyt on hyvä hetki panostaa varaosaportaaliin

Kustannukset nousevat, epävarmuus jatkuu markkinoilla ja asiakkaiden odotukset palvelun laadusta kasvavat. Nämä signaalit ovat perinteisesti suosineet palveluliiketoimintaan panostamista, koska investoinnit ovat kallistuneet mutta palvelut on silti turvattava.

img

05/06/2023

Myytti: Varaosaportaalin pystyttäminen vaatii täydelliset nimiketiedot

Valmistavassa teollisuudessa ja varaosien hallinnassa tarkka ja ajantasainen tuotetietokanta on tärkeää sujuvien toimintojen varmistamiseksi. Monet yritykset epäröivätkin lähteä liikkeelle digitaalisten ratkaisuiden kanssa, koska tuotetiedot eivät ole täydellisessä kunnossa. Tässä blogikirjoituksessa murramme myytin ja kerromme, miksi täydellisen tuotetiedon tavoitteleminen on tarpeetonta digitaalisen varaosaportaalin käyttöönotossa.

img

01/06/2023

Miten helpottaa varaosamyynnin henkilöstöpulaa?

Asiakkaiden odotukset laitevalmistajia kohtaan kasvavat ja kiihtyvässä markkinassa kilpailukyvyn säilyttäminen on ratkaisevan tärkeää pitkäaikaisen kasvun kannalta. Erityisesti varaosien tehokas hallinta antaa positiivisen asiakaskokemuksen. Tämän toteuttaminen on kuitenkin haastavaa mikäli varaosatiimissä on pulaa henkilöstöstä, kuten usein vahvasti kasvavilla yrityksillä on. Lisäksi tällä hetkellä kovista osaajista käydään kilpailua lähes joka toimialalla. On kuitenkin olemassa muitakin ratkaisuita tehostaa varaosien hallintaa, kuin pelkästään uusien henkilöiden palkkaaminen. Tässä blogikirjoituksessa tutustumme siihen, miten tuote-/varaosaportaalimme auttaa helpottamaan varaosamyynnin resurssipulaa ja samalla parantaa jo olemassa olevan henkilöstön tyytyväisyyttä.

img

22/05/2023

Seimec Service Oy ja Service Rata Oy yhteistyöhön.

Seimec Service Oy digitalisoi palveluliiketoimintaansa asiakasportaalin avulla. Seimec Service Oy suunnittelee ja valmistaa laitteita kiinteän polttoaineen ja bulk-materiaalien syöttöön ja siirtoon yli 20-vuoden kokemuksella Keski-Pohjanmaalla Kokkolassa. Seimec Service Oy:n tuotevalikoimaan kuulu annostelu- ja vastaanottoasemat, sulkusyöttimet, seulat, murskaimet sekä ruuvi- ja kolakuljettimet.

img

11/05/2023

Miten asiakasportaalin varaosakatalogi ja IoT (Internet of Things) palvelevat toisiaan?

IoT-laitteiden ja -antureiden määrän kasvaessa on tullut entistä vaikeammaksi hallita ja seurata valtavaa määrää tuotettua dataa ja seuloa siitä liiketoiminnalle kriittistä informaatiota. Tässä kohtaa asiakasportaalista löytyvä varaosakatalogi astuu kuvaan.

img

23/03/2023

Toiminnan kehittäminen asiakkaan näkökulmasta ja sisäisen tehokkuuden näkökulmasta

Varaosaportaalin hankkimista mietittäessä mukaan tulee usein kysymys myös ERP- ja PDM- järjestelmistä. Jos toiminnanohjausjärjestelmän (ERP) kehittämiseen pitäisi sijoittaa 50 000 euroa, tuotetiedon hallintaan erikoistuneen järjestelmän (PDM) kehittämiseen 30 000 euroa ja varaosaportaalin hankkimiseen 15 000 euroa, mihin näistä kannattaisi panostaa, jos haluaa omasta toiminnasta asiakaskeskeisempää?

img

23/02/2023

Miksi panostaa asiakaskohtaiseen varaosakatalogiin

Vaatteiden, rakennusmateriaalien tai lemmikin ruokien verkosta ostaminen ei yleensä ole kovin kuormittava prosessi. Tilanne on kuitenkin toinen, kun yrityksen tuotantolinjasto tai laite pysähtyy esimerkiksi viallisen paineilmasylinterin vuoksi. Prosessi harvoin toimii niin yksinkertaisesti, että asiakas voi klikata tuotteen ostoskoriin yhden haun jälkeen ja jatkaa liiketoimintaansa ilman sen suurempia huolia.

©2022 Service Rata Oy

www.servicerata.com

Puh: +358 29 170 5502